Chris van 't Hof (1972) is internetsocioloog, schrijver en presentator. Ingewikkelde zaken in wetenschap en technologie leuk maken, dat is zijn ambitie. Zijn bureau heet Tek Tok: praten over apparaten, maar dan met de nodige dosis rock n roll.

Met een opleiding in elektrotechniek en sociologie heeft hij veel onderzoek gedaan naar maatschappelijke vraagstukken rondom ICT-gebruik, onder andere bij RAND Europe, de Ithaka Media Groep en het Rathenau Instituut.

In 2015 publiceerde hij zijn achtste boek: "Helpende hackers", dat in 2016 ook uitkwam in het Engels als "Helpful Hackers". Eerder verschenen van zijn hand o.a.: “De Digitale Generatie”, “Check in / Check out. The Public Space as an Internet of Things”, "RFID and Identity Management in Everyday Life" en “Voorgeprogrammeerd. Hoe internet ons leven leidt.”
Chris heeft als spreker en dagvoorzitter al meer dan 400 keer op het podium gestaan. Ook heeft hij drie talk shows op zijn naam:
- 2008-2014 deed hij 37 afleveringen van Spinoza te paard, een praatprogramma met de top van de Nederlandse wetenschap, in het Paard van Troje, georganiseerd door NWO.
- 2012-2016 deed hij 10 afleveringen van Tek Tok late night, een praatprogramma over IT actualiteiten. Dit organiseerde hij zelf, in opdracht van verschillende partners.
- Sinds 2017 doet Chris Hack Talk, een eigen praatprogramma voor en door de hackers community, in Club Worm in Rotterdam.